Ljuvlig mazarintårta toppad med skivade jordgubbar.
Ingredienser
170 g rumsvarmt smör
335 g mandelmassa
Ca 3 ägg
Mördeg
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 ägg
½ msk kallt vatten
Topping
Skivade jordgubbar
Servering
Vaniljkräm eller vaniljglass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ut mandelmassa med ägg sakta i en blandare. Klicka sist i det rumsvarma smöret bit för bit så att den hela tiden går ihop.
- Rör smör och florsocker smidigt, tillsätt ägget och sist vetemjölet och vattnet. Låt vila kallt en stund.
Klä en springform med mördegen.Lägg mazarinfyllningen i en spritspåse och spritsa i formen till 2/3.
- Grädda i ca 15 minuter tills tårtan fått en gyllenbrun färg. Vänd den upp och ner och låt svalna.
- Garnera med skivade jordgubbar och servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Kommentarer (0)