Jordgubbsmazarintårta

Serverar: 1 portioner

Ljuvlig mazarintårta toppad med skivade jordgubbar.

Ingredienser

  • 170 g rumsvarmt smör
  • 335 g mandelmassa
  • Ca 3 ägg
  • Mördeg
  • 150 g kallt smör
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 1 ägg
  • ½ msk kallt vatten
  • Topping
  • Skivade jordgubbar
  • Servering
  • Vaniljkräm eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ut mandelmassa med ägg sakta i en blandare. Klicka sist i det rumsvarma smöret bit för bit så att den hela tiden går ihop.
    3. Rör smör och florsocker smidigt, tillsätt ägget och sist vetemjölet och vattnet. Låt vila kallt en stund. Klä en springform med mördegen.Lägg mazarinfyllningen i en spritspåse och spritsa i formen till 2/3.
    4. Grädda i ca 15 minuter tills tårtan fått en gyllenbrun färg. Vänd den upp och ner och låt svalna.
    5. Garnera med skivade jordgubbar och servera med vaniljsås eller vaniljglass.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben