Jordgubbsmoussebakelse

Serverar: 12 portioner

Ett ljuvligare bakverk får man leta efter. Denna bärbakelse är härligt frisk av yoghurt och citron och förgyller även det finaste kaffekalas.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 msk hett vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Mousse
  • 4 gelatinblad
  • 250 g jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2½ dl naturell yoghurt
  • 2 dl florsocker
  • Saft från 1 citron
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Färska jordgubbar
  • Myntakvist
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter eller 24x24 cm.
    2. Vispa ägg,l socker och vatten vitt och pösigt. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner vaniljfröna i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan cirka 20 minuter. Låt svalna helt.
    3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mosa jordgubbarna lätt. Vispa grädden lätt. Blanda samman yoghurt, florsocker, citronsaft, vispad grädde och jordgubbsmos i en skål.
    4. Krama ur gelatinbladen och smält dem därefter i ½ dl vatten på svag värme. Låt svalna lite. Blanda sedan cirka 2 dl av smeten med gelatinblandningen för att sedan röra ner allt i bunken med fyllningen. Blanda väl.
    5. Bred ut jordgubbssmeten över kakbottnen med hjälp av en spatel eller kniv. Låt kakan stå i kylen minst 2 timmar innan den serveras. Garnera med lätt vispad grädde, jordgubbar och mynta precis före serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben