Jordgubbsmousstårta

Serverar: 8-10 portioner

Verkligen en god sommartårta!

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • Mousse
  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl fast jordgubbssylt
  • 1 msk grenadin
  • 4 dl vispgrädde
  • 500 g färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter med matfett.
    3. Riv mandelmassan. Rör ihop matfett och mandelmassa. Vispa ner ett ägg i sänder. Rör ner potatismjölet. Fördela smeten i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Tag bort kanten från formen och låt kakan kallna. Lossa den från botten.
    5. Diska formen och lägg tillbaka kakan i den. Gör en remsa av aluminiumfolie ca 10 cm hög. Placera den på insidan av formen runt botten så att fyllningen får jämna kanter.
    6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner sylten och grenadin. Vispa grädden lätt.
    7. Tag upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med det vatten som följer med på svag värme. Tag lite av grädden och rör ner med gelatinbladen. Häll det i grädden under vispning. Rör ner äggblandningen i grädden.
    8. Häll moussen på kakan. Låt den stelna i kylskåp ca 2 timmar.
    9. Dela jordgubbarna på längden och garnera tårtan. Servera tårtan väl kyld.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben