Jordgubbsnicecream med quinoabircher
Mixa frysta bananer till en slät konsistens så får du på nolltid en fyllig, krämig och hälsosam glass som kallas nicecream. De frysta jordgubbarna och kokosmjölken gör denna nicecream extra fluffig och smakrik.
Ingredienser
Quinoabircher
100 g okokt vit quinoa
2½ dl vatten
1/4 tsk havssalt
2 msk kakao
1 1/4 dl naturell grekisk yoghurt, laktosfri
1 msk lönnsirap
Jordgubbsnicecream
200 g frysta jordgubbar
1 fryst banan
4 msk fet kokosmjölk
Servering
Färska jordgubbar, skivade och hela
Mörk choklad, finhackad och riven
Instruktioner
- Börja med birchen. Lägg okokt quinoa i en kastrull och tillsätt vatten och salt. Koka upp under lock och låt sjuda i 15-20 minuter, tills allt vatten kokat in. Häll över i en skål och låt svalna helt. Tillsätt övriga ingredienser, blanda väl och ställ åt sidan i kylskåpet.
- Lägg alla ingredienser till jordgubbsnicecreamen i en mixer och kör på hög hastighet tll en slät smoothie, tjock och krämig som mjukglass.
- Lägg 1/3 av nicecreamen i botten av 2 glas. Lägg hälften av birchen ovanpå och tryck några av de skivade jordgubbarna mot insidan av glaset. Upprepa med nästa tredjedel av nicecreamen och resten av birchern och de skivade jordgubbarna. Avsluta med ett tjockt lager nicecream.
- Frö att skapa en marmorerad effekt drar du med baksidan av en tesked upp och ner längs insidan av glaset. Rör inte för mycket, eftersom lagren lätt blandar sig med varandra.
- Avsluta med några hela jordgubbar, strö över lite hackad och riven mörk choklad, och servera genast, innan den rinner över kanten!
Kommentarer (0)