Jordgubbspannacotta

Låter jättegott

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 300 g jordgubbar
  • Instruktioner

    Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden med sockret och vaniljstången (dela den och skrapa ur fröna och lägg i grädden). Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet. Puréa jordgubbarna och blanda ner dem i grädden. Plocka upp vaniljstängerna och kasta dem. häll upp smeten i fina glas eller skålar och ställ in dem i kylen så att de stelnar ca 3 timmar. Klar att servera

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bikbok 6 april 2011

    Tack för flera fina recept :) /bikbok

    eva_jonte 12 juli 2011

    Jag dubblade receptet för vi skulle ha gäster. Men det blev ingen pannacotta av detta!? Det skulle varit mer gelatinblad. Är ju rätt mkt jordgubbar i, så det blir mer smet än vanligt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben