Jordgubbsprinsessbakelse

Serverar: 6-7 portioner

Små vackra prinsessbakelser med färska jordgubbar.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl special
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Smör och ströbröd till formen
  • Vaniljkräm
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • ½ vaniljstång
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • 2 msk maizena
  • 1 tsk rumsvarmt smör
  • Fyllning och garnering
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ dl jordgubbssylt
  • ½ liter jordgubbar
  • 400 g röd marsipan
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och häll i mjölken, rör ner i äggsmeten. Sikta i övriga torra ingredienser och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter, ta ut den och låt den svalna. Skär upp kakan i tre bottnar, lägg ihop bottnarna och tryck ut 6-7 cylindrar med en utstickare eller med ett glas.
    2. Vaniljkräm: Häll mjölk och grädde i en kastrull, dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i vaniljstången och frön i kastrullen och koka upp. Vispa socker och äggulor, häll den varma gräddmjölken över äggsmeten, vispa under tiden. Rör ut maizena i lite kallt vatten. Häll tillbaka äggsmeten i kastrullen och vispa ner maizenaredningen. Värm tills det börjar tjockna, fortsätt att vispa. Ta av kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll upp i en bunke, sätt plastfolie över och ställ in i kylen.
    3. Vispa grädden och sätt in den i kylen. Lägg jordgubbssylt och vaniljkräm på cylinderbottnarna och lägg ihop dem tre och tre på höjden. Bred grädde över den översta botten och runt kanterna. Kavla ut marsipanen och skär ut remsor, ca 4 cm breda och linda en remsa runt varje bakelse. Dela jordgubbarna och lägg dem uppe på toppen. Pudra med florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben