En god och omtyckt sill, även av personer som vanligtvis inte tycker om sill! Jag har bara prövat att göra den med inläggningssill alternativt 5-minuterssill. Så jag vet inte vilket resultat man får med matjesillen.
Ingredienser
400 g inläggningssill- eller matjessill
1 knippe dill
1 knippe gräslök
3 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
1 msk socker
5 krossade kryddpepparkorn
8 krossade vitpepparkorn
15 krossade svartpepparkorn
½ rödlök, finhackad
2 schalottenlökar, finhackad
2 små morötter i tunna strimlor
1 l färska jordgubbar, delade
Instruktioner
- Skär sillen i ca 1½ cm stora bitar.
- Hacka ½ dl dill och ½ dl gräslök, spara resten till garnering.
- Rör ihop gräddfil, senap, socker, kryddpeppar, vit- och svartpeppar. Blanda ner sill, lök, morötter, dill, gräslök, och hälften av jordgubbarna.
- Låt det gärna stå i kylen över natten.
- Garnera med dill, gräslök och resten av jordgubbarna före serveringen.
Kommentarer (0)