Jordgubbssill

En god och omtyckt sill, även av personer som vanligtvis inte tycker om sill! Jag har bara prövat att göra den med inläggningssill alternativt 5-minuterssill. Så jag vet inte vilket resultat man får med matjesillen.

Ingredienser

  • 400 g inläggningssill- eller matjessill
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk socker
  • 5 krossade kryddpepparkorn
  • 8 krossade vitpepparkorn
  • 15 krossade svartpepparkorn
  • ½ rödlök, finhackad
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 2 små morötter i tunna strimlor
  • 1 l färska jordgubbar, delade
  • Instruktioner

    1. Skär sillen i ca 1½ cm stora bitar.
    2. Hacka ½ dl dill och ½ dl gräslök, spara resten till garnering.
    3. Rör ihop gräddfil, senap, socker, kryddpeppar, vit- och svartpeppar. Blanda ner sill, lök, morötter, dill, gräslök, och hälften av jordgubbarna.
    4. Låt det gärna stå i kylen över natten.
    5. Garnera med dill, gräslök och resten av jordgubbarna före serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben