Jordgubbssviss

Serverar: 4 portioner

En variant på marängsviss. Byt jordgubbar mot hallon eller björnbär. Funkar även på vintern med frysta, halvtinade bär

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3-4 msk lemon curd
  • Maränger
  • Chokladsås, på tub
  • Instruktioner

    Skölj och snoppa jordgubbarna. Vispa grädden tjock och smaksätt den med lemon curd. Varva i portionsglas maränger, grädde och jordgubbar. Ringla chokladsås över och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mariaisabella 8 mars 2009

    Tack för detta recept säger en gammal matglad mamma i Uppsala. Min dotter och hennes sambo, som av mig kallas "Lånepojken", tyckte jättemycket om denna efterrätt. Blir glad om det kommer fler recept med frysta jordgubbar, vi har ett litet lager i vår frys, som vi behöver nya recept till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben