Jordgubbsswiss

Serverar: 6 portioner

Enkelt och sååå gott med syrlig yoghurt och söta maränger. Låt gärna yoghurten bli riktigt kall en halvtimme i frysen. Vaniljglass är gott att ”plussa” på med.

Ingredienser

  • 1 citron eller lime, gärna ekologisk
  • 3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 msk florsocker
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 dl god jordgubbssylt
  • 1/2 påse maränger (à 120 g)
  • 1 kruka citronmeliss, plockad
  • Instruktioner

    1. Skölj citronen väl och finriv skalet utan att det vita kommer med. Blanda skalet med yoghurt och florsocker. Ställ kallt.
    2. Rensa och kvarta jordgubbarna. Blanda med sylten.
    3. Varva maränger, jordgubbar, sylt och citronyoghurt på ett stort fat. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben