Jordnötsgaffelkakor

Serverar: 40 portioner

Susanne Jonssons recept från Go´kväll lördag

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 dl hackade salta jordnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en smidig deg. Knåda ihop degen med lite extra mjöl på bakbordet. Rulla ut till två längder och dela varje i ca 20 bitar. Forma till bollar, lägg på bakpappersklädd plåt och tryck till med en gaffel. Grädda 10-12 min. TIPS! blanda ner hackad dajm eller choklad i smeten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben