Påminner om snickers. Om man inte tycker om att ha salta jordnötter i kan man byta ut dem mot osaltade. Det salta blir annars en god brytning mot chokladens sötma.
Ingredienser
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 förpackn center (á 78 g) eller annan likn godis
Topping
200 g mörkchoklad
2 dl jordnötter
Instruktioner
- Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i micron eller i en kastrull på spisen.
- Vispa ihop socker och ägg lätt. Blanda mjöl och kakao och vispa ner det i äggsmeten tillsammans med smöret.
- Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna och lossa sedan formens kant.
- Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i micron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.
Liknande recept
Kommentarer (9)
Denna kaka är grymt god bäst om man bakar den 1 dag före. Receptet finns på Allt om mat.se
Oj vilken läcker kaka denna måste jag bara baka,, hör av mig igen så du får lite betyg, mvh zanette
Den här kakan var en höjdare! Chokladen och de salta jordnötterna!!! Ta fram kakan ur kylen en stund innan den ska ätas, svårt att skära den annars
Tack för receptet, kakan var kanongod!!!
Såååå god den var!!!
En toppen god kaka,det är den godaste son har ätigt
Jättegod. Rekommenderar den vidare med glädje.
Mycket god! Uppskattades av samtliga i sällskapet. Rekommenderas!
Så underbart god. Lätt att göra. Blev otroligt uppskattad av mina arbetskamrater =)