Jordnötsscones

Serverar: 25 portioner

Jordnötter och choklad i scones. Kanske något för barnens "söta tand"?

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 5 msk jordnötssmör
  • 3 dl mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Skär matfettet i kuber och blanda ner i jordnötssmöret. Lägg mjölblandningen och smörsmeten i en matberedare eller blanda ihop till en deg. Dela degen i 16 bitar och platta ut dem till kakor, ca 2 cm tjocka. Lägg dem på en smord plåt och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Servera sconsen nygräddade med t ex ananasmarmelad
    2. Ugnstemperatur 250º

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben