Jordnötssmörcookies

Gillar du jordnötssmör så kommer du älska dessa kakor!

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl jordnötssmör med bitar
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 50-70 g hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Blanda i jordnötssmör, ägg och vaniljsocker.
    2. Blanda försiktigt tills att degen har fått en jämn ljusbrun färg.
    3. Blanda i mjöl och bakpulver till en fast smet. Rör sist i hackad choklad.
    4. Forma till bollar, ca 3 cm i diameter och lägg på en plåt med 5 cm mellanrum.
    5. Platta till dom två gånger med gaffel för ett fint rutmönster.
    6. Grädda 12-15 min på 175 grader mitt i ugnen.

    Kommentarer (2)

    Mammaemelie 9 mars 2011

    Låter lätt o jätte gott ! Måste prova ;)

    Glitterfia 16 augusti 2013

    Blev bjuden på dessa hos en bekant. Dom var jätte, jättegoda!! Så nu måste jag ju spara receptet och baka dom. Tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben