Jordnötssoppa

Serverar: 4 portioner

Gillar du jordnötssås kommer du att älska denna soppa. En mjuk och mättande soppa med jordnötssmak, någon hetta och frisk syra från citron. Perfekt som förrätt, räcker då till 8 personer!

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar
  • ½ purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk pressad citron
  • Till servering
  • ½ purjolök
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka schalottenlöken och skölj och strimla purjolöken. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs löken däri. Tillsätt tomatpuré och cayennepeppar och låt fräsa med en kort stund. Tillsätt 3 dl av vattnet och buljongtärningarna. Låt sjuda ca 10 minuter.
    2. Mixa soppan med en mixerstav eller i matberedare. Tillsätt resten av vattnet och koka upp soppan igen. Vispa i jordnötssmöret och tillsätt kokosmjölken. Smaka av med pressad citron och ev 1 krm salt. Koka upp.
    3. Strimla resten av purjolöken och rosta den i het panna. Häll upp soppan och strö på litet rostad purjo.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mammi82 9 september 2008

    Hej! Den här soppan var verkligen kanon god! Hällde även i 200 gr wokade grönsaker, 1 msk mangoshutney och 1 tsk currypasta. Går även bra att hälla i en hel burk cocosmjölk istället för hälften. Jag hade heller ingen purjolök eller schallotenlök så jag tog vanlig gul lök. Tummen upp! Tack för att du delade med dig av detta smarriga recept =)

    MajaZoya 5 november 2008

    "Gubben" bjöd mig på denna soppa till lunch idag och vi tyckte båda att den var god men ingen riktigt solklar favorit så den fär 3 poäng av oss.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben