Jordnötstoppar

Serverar: 30 portioner

Läckra munsbitar med jordnötssmak. Tycker man att det är besvärligt att spritsa så går det lika bra att forma degen till bollar som läggs på plåt och trycks till.

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 0,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 dl jordnötssmör
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt kallt smör och jordnötssmör i klickar och arbeta samman till en deg, gärna i matberedare. Klicka i degen i en kaksprits och spritsa ut små toppar på en plåt. Grädda i 175º. ca 15 min. eller tills kakorna är genomgräddade. Låt kakorna svalna något innan de lossas från plåten. Pudra över florsocker vid servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben