Josefine-tarteletter

Serverar: 30-35 portioner

Tid: 1 timme

Skapat för min goda granne, den vackra Josefine... :-)

Ingredienser

  • Deg
  • 200 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 4 dl syrlig marmelad utan fruktbitar
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 6 msk potatismjöl
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Färsk kiwi
  • Mandarinklyftor i spad
  • Eventuellt ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150º.
    2. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
    3. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir tarteletterna. Tryck ut degen lagom tjockt i aluminiumformar.
    4. Rör samman fläderblomsmarmelad, vispgrädde och potatismjöl.
    5. Fyll degskalen till tre fjärdedelar med fyllningen.
    6. Grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen.
    7. Låt svalna innan garnering.
    8. Spritsa vispad grädde på toppen av tarteletterna. Dekorera varje med en skiva kiwi och ett par väl avrunna mandarinklyftor. Eventuellt kan man även riva lite ljus choklad över.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben