JR:s favoritpaj

Serverar: 4-6 portioner

Pajen är lite som en chiligryta i ett pajskal och utan äggstanning. Det passar bra med en krispig sallad till,

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör
  • 400 g nötfärs
  • 1 paket bacon (140 g)
  • 1 burk vita bönor i tomatsås (400 g)
  • 1 tsk timjan
  • ca 4 stänk tabasco
  • 1 rulle smördeg
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och ansa purjolöken. Skär den i centimetertjocka skivor. Ta med mycket grönt. Bryn köttfärsen i smör och blanda sedan ner purjon. Fräs ca 1 min. Stek baconet och skär det sedan i strimlor. 2. Häll av lite av tomatsåsen från bönorna för att inte fyllningen ska bli för blöt. Blanda bönor med timjan och tabasco. Lägg ut degen i en form (24 cm). Varva köttfärs och bönor och vik över pajdegen. Strö sedan över baconstrimlor och riven ost. 3. Grädda i nedre delen av ugnen 35 min. Låt svalna ca 10-15 min innan den serveras.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben