Jubileumssmörgåstårta

Serverar: 16-18 portioner

En mycket god smörgåstårta

Ingredienser

  • 12 skivor längdskuret vitt formbröd
  • Fyllning 1 + 3
  • 2 burkar tonfisk
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk svensk senap
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning 2
  • 1 tub böcklingkräm
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 liten knippa dill
  • Garnering
  • 2 dl majonnäs
  • Ca: 10 skivor rökt lax
  • 750 g räkor med skal
  • 1-2 kiwifrukter
  • 4 cocktailtomater
  • Gurka
  • Persilja
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Låt tonfisken rinna av. Smula sönder den. Rör samman tonfisken med majonnäs, creme fraiche, chilisås, och senap till fyllning 1 och 3.
    2. Lägg tre brödskivor som botten och bred cirka hälften av tonfiskkrämen över. Täck med tre nya skivor bröd på andra ledden.
    3. Bred böcklingkrämen över brödet. Skala och hacka äggen. Fördela dem ovanpå. Klipp över dill. Täck med tre skivor bröd som läggs parallellt med de första.
    4. Bred resterande tonfiskkräm över. Täck med de tre sista brödskivorna parallellt med andra lagret. Putsa kanterna. Bred majonnäs runtom och över hela tårtan.
    5. Garnera.

    Kommentarer (3)

    soffis76 11 januari 2008

    Mycket god och välkombinerad fyllning. Tips är att göra tårtan dagen innan den ska serveras...blir mer saftig då. Bra även att lägga en våt handduk över tårtan och täck sedan med plastfolie...brödet torkar då inte ut.

    wivson 22 mars 2009

    Supergod smörgåstårta. Jag bytte ut lager 2 mot kaviargrädde med hackade ägg i. Jag gjorde allt utom garnering dan innan. Täckte bottnarna med ett tunt lager majonäs och ostskivor och sedan tätt, tätt med gladpack.

    rijalda_ 6 november 2009

    den är jäte god fast jag la makrill isället för tonfisk..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben