Judekakor

Jättegoda småkakor, perfekta till jul.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 5 dl vetemjöl
  • 175 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 äggvita
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk kanel
  • 50 g hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smula smöret i mjölet. Tillsätt socker, hjorthornssalt och det hela ägget. Arbeta samman till en deg.
    3. Kavla ut degen tunt och tag ut runda kakor med ett mått eller glas. Lägg kakorna på smord eller bakpappersklädd plåt.
    4. Blanda samman kanel, socker och hackad mandel. Pensla kakorna med uppvispad äggvita och strö på av mandelblandningen.
    5. Grädda judekakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter.

    Kommentarer (5)

    Ni är nazister 13 november 2021

    Fy vilket namn! Och sätta ugnen på 200 grader? Hemskt!

    usch 13 november 2021

    Nazikaka?

    Kladdkake får du bjude... 13 november 2021

    Det luktar bränd

    Lets goo 21 mars 2022

    jag gillar mina judar i ugnen på 200 grader

    Kiara 1 september 2023

    Detta är väldigt goda kakor. Rekommenderar starkt! Blir extra krispiga i gasugn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben