Julbrownies

Serverar: 24 portioner

Läckra brownies med smak och doft av julens kryddor

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 75 g valnötskärnor
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk nejlikor
  • Glasyr
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 2 msk kallt starkt kaffe
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Smält matfettet i en kastrull. Skär chokladen i små bitar och lägg ner dem i kastrullen. Låt chokladen smälta på svag värme. Rör om.
    3. Vispa samman ägg och socker. Grovhacka valnötterna och blanda samman dem med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, ingefära och nejlikor. Rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner chokladsmöret i smeten.
    4. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Kakan ska vara lite lös inuti. Låt kallna.
    5. Skär chokladen till glasyren i små bitar. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matfettet i klickar. Låt smälta i vattenbad. Ta upp skålen och sikta ner florsockret. Tillsätt kaffe och vaniljsocker. Rör till en tjock glasyr.
    6. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i fyrkanter och garnera varje bit med en valnötskärna. Du kan också skära långa längder och garnera dem.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben