Läckra brownies med smak och doft av julens kryddor
Ingredienser
200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
4 ägg
3 dl socker
75 g valnötskärnor
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk nejlikor
Glasyr
50 g mörk blockchoklad
25 g smör eller margarin
1 3/4 dl florsocker
2 msk kallt starkt kaffe
1 tsk vaniljsocker
Garnering
Valnötskärnor
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Smält matfettet i en kastrull. Skär chokladen i små bitar och lägg ner dem i kastrullen. Låt chokladen smälta på svag värme. Rör om.
- Vispa samman ägg och socker. Grovhacka valnötterna och blanda samman dem med mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel, ingefära och nejlikor. Rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner chokladsmöret i smeten.
- Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Kakan ska vara lite lös inuti. Låt kallna.
- Skär chokladen till glasyren i små bitar. Lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med matfettet i klickar. Låt smälta i vattenbad. Ta upp skålen och sikta ner florsockret. Tillsätt kaffe och vaniljsocker. Rör till en tjock glasyr.
- Bred glasyren över kakan. Skär kakan i fyrkanter och garnera varje bit med en valnötskärna. Du kan också skära långa längder och garnera dem.
Kommentarer (0)