Julcaesarsallad

Serverar: 4 portioner

En caesarsallad med nya inslag; vörtbröd och grönkål!

Ingredienser

  • 5 skivor vörtbröd
  • 3 msk smör
  • 2 romansalladshuvuden
  • 1-2 grönkålskvistar
  • Dressing
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
  • 1/2 burk ansjovisfiléer, à 50 g
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl riven lagrad ost, t ex Präst
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk worchestershiresås
  • Instruktioner

    1. Mixa ihop dressingen.
    2. Skär brödet i tärningar och stek det i smör i en stekpanna.
    3. Dela salladen i stora bitar och lägg den på ett fat.
    4. Repa grönkålen och dela den i bitar.
    5. Lägg på kål och brödkrutonger.
    6. Häll över en del av dressingen och servera resten till.
    7. Tips! Får du dressing över håller den sig i kylen flera dagar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben