Underbart god i tunna skivor till julbordet,
Ingredienser
700-800 g hel benfi fläskkotlettrad, eller fläskytterfilé
1 tsk malen ingerfära
1 tsk malen kryddpeppar
2 krm kanel
2 msk graveleijs sötstarka senap
4 tsk whiskey
Salt
Nymald svartpeppar
Smör och olja tillstekning
Instruktioner
- Putsa köttet. Blanda kryddor, senap och whiskey. Gnid in köttet och stoppa i en påse, marinera i minst sex timmar.
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Bryn köttet i smör och olja, salta och peppra ytterligare. Lägg i ugnsform häll över stekflottet. Ställ i ugn i ca fyra timmar, med stektermometer, tills temperaturen kommit upp i 68 grader. Låt kallna och skär i tunna skivor.
- Strö ev över rostade valnötter, flingsalt och gräslök vid servering.
Kommentarer (0)