Julegris

Tid: 4 timmar

Underbart god i tunna skivor till julbordet,

Ingredienser

  • 700-800 g hel benfi fläskkotlettrad, eller fläskytterfilé
  • 1 tsk malen ingerfära
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 2 krm kanel
  • 2 msk graveleijs sötstarka senap
  • 4 tsk whiskey
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Smör och olja tillstekning
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet. Blanda kryddor, senap och whiskey. Gnid in köttet och stoppa i en påse, marinera i minst sex timmar.
    2. Sätt ugnen på 100 grader.
    3. Bryn köttet i smör och olja, salta och peppra ytterligare. Lägg i ugnsform häll över stekflottet. Ställ i ugn i ca fyra timmar, med stektermometer, tills temperaturen kommit upp i 68 grader. Låt kallna och skär i tunna skivor.
    4. Strö ev över rostade valnötter, flingsalt och gräslök vid servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben