Julgrisen

Serverar: 50 portioner

Fritera bullarna! Annorlunda julbulle. Stora blir de inte men de har en strykande åtgång. Men se upp med friteringen för det går undan!

Ingredienser

  • Bulldeg
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl vit baksirap
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl
  • Kanel om så önskas
  • Kokosfett till fritering
  • Socker- och kanelblandning att vända grisarna i efter friteringen
  • Instruktioner

    Smält smöret,Värm degvätskan fingerljummet tillsammans med sirap och lös upp jästen. Blanda i mjöl, salt och kanel. Bearbeta degen med degkrokar i ca 10 min. Låt jäsa ca 40 min. Kavla sedan ut degen inte alltför tunt och ta ut grisar med pepparkaksmått. Fritera dem i kokosfett, ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av. medan de är varma, vänd dem i kanel och socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben