Jullikör

Gott till jul och nyår...

Ingredienser

  • 100 g torkade aprikoser
  • 100 g torkade dadlar
  • 125 g katrinplommon
  • 1/2 msk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • ½ kanelstång
  • 3 kryddnejlikor
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 krm kardemummakärnor
  • 70 cl vodka
  • 2 dl Dansukker Stor Brun Kandi
  • Instruktioner

    1. Lägg frukten i en burk och häll på hälften av alkoholen. Förslut burken och låt stå 2-3 dygn i rumstemperatur.
    2. Sila bort frukten. Häll på resten av vodkan samt sockret och kryddorna. Låt stå i 4 veckor.
    3. Sila bort kryddorna. Häll jullikören på flaska och låt stå till jul.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben