Julmadeleinekakor

Serverar: 40 portioner

Prova dessa Madeleinekakor med pepparkakskryddor till jul.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 3 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • Smält smör
  • Siktat florsocker
  • Tillbehör
  • Madeleineformar eller silikonmuffinsformar (hjärtan)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Äggvispet ska vara tjockt och krämigt. Tillsätt pepparkakskryddorna och rör om.
    3. Rör försiktigt ner mjölet lite i taget växelvis med det smälta smöret.
    4. Smörj formarna och fördela smeten i dem. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12-15 min.
    5. Strax innan de ska serveras pensla dem med smält smör och pudra över florsocker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben