Prova dessa Madeleinekakor med pepparkakskryddor till jul.
Ingredienser
250 g smör
2 msk pepparkakskryddor
3 dl strösocker
6 ägg
4 ½ dl vetemjöl
Garnering
Smält smör
Siktat florsocker
Tillbehör
Madeleineformar eller silikonmuffinsformar (hjärtan)
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Äggvispet ska vara tjockt och krämigt. Tillsätt pepparkakskryddorna och rör om.
- Rör försiktigt ner mjölet lite i taget växelvis med det smälta smöret.
- Smörj formarna och fördela smeten i dem. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12-15 min.
- Strax innan de ska serveras pensla dem med smält smör och pudra över florsocker.
Kommentarer (0)