Julmarmelad

Lätt att göra.

Ingredienser

  • 3 stora apelsiner
  • 200 g torkade fikon
  • 1 citron
  • 1 dl vatten
  • 3 dl syltsocker
  • 1 hel kanelstång
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala apelsinerna, och skär dem och fikonen i små, små bitar. Dela citronen och pressa ur all saft. Ha i apelsinerna, fikonen, kanelstången, citronsaften och vattnet i en kastrull. Slå i sockret och låt allt koka upp. Detta ska nu koka i ca 10 minuter. Ha upp den varma marmeladen på väl rengjorda burkar och låt den svalna innan du sätter på lock.
    2. Svårare än så är det faktiskt inte att göra sin egen marmelad!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    zonale 3 december 2008

    Mycket god och enkel att göra. Upphälld i en fin glasburk blir den en uppskattad julklapp.

    Daliaflicka 25 november 2009

    Ungefär hur mycket marmelad blir det av satsen? Planerar att ge bort i julklapp till x antal personer.

    _Alexandra_ 8 december 2010

    En femma i betyg från mig. Jättelätt att göra. Bli två ganska så stora burkar.

    snickareGbg 17 december 2011

    Fyll burkarna ända upp och skruva på locket direkt på den heta marmeladen, ställ burkarna upp och ner och låt de sedan svalna. I och med detta skapas vacuum i burken när marmeladen svalnar och marmeladen håller hur länge som helst. Förvara upp och ner samt svalt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben