Börja med att skala apelsinerna, och skär dem och fikonen i små, små bitar. Dela citronen och pressa ur all saft. Ha i apelsinerna, fikonen, kanelstången, citronsaften och vattnet i en kastrull. Slå i sockret och låt allt koka upp. Detta ska nu koka i ca 10 minuter. Ha upp den varma marmeladen på väl rengjorda burkar och låt den svalna innan du sätter på lock.
Svårare än så är det faktiskt inte att göra sin egen marmelad!
Mycket god och enkel att göra. Upphälld i en fin glasburk blir den en uppskattad julklapp.
Daliaflicka25 november 2009
Ungefär hur mycket marmelad blir det av satsen? Planerar att ge bort i julklapp till x antal personer.
_Alexandra_8 december 2010
En femma i betyg från mig. Jättelätt att göra.
Bli två ganska så stora burkar.
snickareGbg17 december 2011
Fyll burkarna ända upp och skruva på locket direkt på den heta marmeladen, ställ burkarna upp och ner och låt de sedan svalna. I och med detta skapas vacuum i burken när marmeladen svalnar och marmeladen håller hur länge som helst. Förvara upp och ner samt svalt.
Mycket god och enkel att göra. Upphälld i en fin glasburk blir den en uppskattad julklapp.
Ungefär hur mycket marmelad blir det av satsen? Planerar att ge bort i julklapp till x antal personer.
En femma i betyg från mig. Jättelätt att göra. Bli två ganska så stora burkar.
Fyll burkarna ända upp och skruva på locket direkt på den heta marmeladen, ställ burkarna upp och ner och låt de sedan svalna. I och med detta skapas vacuum i burken när marmeladen svalnar och marmeladen håller hur länge som helst. Förvara upp och ner samt svalt.