Julmarshmallows

Serverar: 20 portioner

Barnsligt gott!

Ingredienser

  • 21 st gelatinblad
  • 5,75dl socker
  • 1,75 dl vatten
  • 1/2 dl honung
  • 4 äggvitor (150 g)
  • 2 tsk kanel
  • 1 st apelsin, rivet skal
  • Florsocker och maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten.
    2. Låt sockret, vattnet och honungen koka i en kastrull till dess att temperaturen uppgår till 131 grader.
    3. Pensla samtidigt kastrullens kanter med vatten för att förhindra kristallisering av sockret.
    4. Vispa äggvitorna hårt och häll den varma sockerlagen över äggvitorna under fortsatt kraftig vispning.
    5. Smaksätt smeten med kanelen och apelsinskalet. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull. Häll gelatinet i smeten under kraftig vispning.
    6. Häll upp marshmallowsmeten i en plastad form och låt den stelna i kylen under några timmar. Skär kuber av den stelnade smeten och rulla dem i florsocker och maizenamjöl.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben