Julmustkaka

Saftig och god

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 225 g margarin
  • 3 dl julmust (eller påskmust)
  • 6 dl mjöl
  • 1½ msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Glasyr
  • 50 g smör eller margarin
  • ca 5 dl florsocker
  • 4 msk jul/påskmust
  • 2 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en stor långpanna (min är 43x37cm). Smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner julmusten. Blanda dom torra ingredienserna och rör ner det i smeten. Rör sist ner det smälta margarinet. Häll i långpannan och grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Låt kakan svalna.
    2. Smält smöret till glasyren. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet, använd gärna elvisp. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö eventuellt lite strössel över. Ställ kallt en stund innan du skär upp kakan och paketerar den.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben