Julpäron

Hemlagade klappar.... Saffransgula, kryddiga päron i en vacker glasburk ger högsta stilpoäng.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg fasta, mindre päron
  • Lag
  • 1 liter vatten
  • 8 dl strösocker
  • 1 påse saffran, 0,5 g
  • 2 kanelstänger
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 1 krm kardemummakärnor
  • Till servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp lagen i en kastrull och ställ den vid sidan om plattan. Skala päronen och låt stjälkarna sitta kvar. Lägg ner dem efterhand i lagen. Koka upp och låt sedan koka på svag värme 15 – 20 min.
    2. Lägg päronen i glasburkar och häll över lagen. Låt stå kallt minst 1 dygn.
    3. Servera med lättvispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben