Julslaw

Serverar: 4 portioner

mumsigt till julen

Ingredienser

  • 1/5 huvud rödkål
  • 1 syrligt äpple
  • 1 stjälkselleri
  • 30 g valnötter
  • Salladssås
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl naturell youghurt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk fransk senap , osötad
  • 1 1/2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel. Skär ut några tunna skivor äpple för dekoration, och finhacka äpple och nötter. Skär sellerin i tunna skivor. Blanda. Rör samman ingredienserna till vinägretten väl. Smaka av med salt och peppar. Häll den över salladen och rör om. Toppa med äppelskivor. Täck över och ställ kallt 2-12 timmar.

    Kommentarer (1)

    BackaMona 20 december 2007

    Det låter smaskens, ska pröva till julmaten.God Jul/BackaMona

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben