Jultiramisu

Serverar: 12 portioner

Julgott

Ingredienser

  • 200 g fazer ögon ljus choklad
  • 4 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 1 tsk kanel, mald
  • 500 g mascarponeost
  • 1 dl marsalavin
  • 4 äggvitor
  • 1 msk strösocker
  • 5 Savoiardikex
  • 1 dl espressokaffe
  • Fazer ögonkakao, att pudra på toppen
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, florsocker och kanel fluffigt. Blanda mascarpone och marsalavin, rör ihop med äggsmeten och smält choklad. Vispa äggvitorna och strösocker till ett fast skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.
    2. Bryt Savoardikexen i två delar och doppa hastigt i espresso, varva smeten med kex i formar eller glas. Pudra med kakao och toppa gärna med hyvlad fazer ögon 70% premium choklad.
    3. Tiramisun kan förvaras i kyl upp till 3 dagar om den är väl inplastad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben