Jum-jum-kaka

Serverar: 20 portioner

Tid: 45 minuter

Denna kryddstarka pepparkaka bakar jag alltid till jul.

Ingredienser

  • 3 dl starkt kaffe
  • 3 dl russin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nejlikor
  • ½ tsk salt
  • 3 dl socker
  • 50 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en kransform. Smält smöret i en kastrull och blanda ner kaffe, russin, kanel, nejlikor, salt och socker. Låt koka 3 minuter. Ställ blandningen att kallna. Tillsätt sedan mjölet blandat med vaniljsocker och bikarbonat. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader 45 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben