Juntalimpa

Serverar: 3 portioner

Tid: 3 timmar

En god mörk limpa som är enkel att laga!

Ingredienser

  • 1 l apelsinjuice (vatten går lika bra)
  • 3 dl rågmjöl
  • 3 dl vetekli
  • 3 dl malt
  • 100 g jäst
  • 3 dl sirap
  • 1 msk salt
  • 10-13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Jästen smulas och blandas ihop i den något uppvärmda apelsinjuicen. Tillsätt sirapen.
    2. De torra ingredienserna blandas ihop i en skild skål. Tillsätt i apelsinjuiceblandningen under omrörning. OBS! Degen ska vara rätt så lös! Låt jäsa ca 1½ timme.
    3. Lägg i 3 avlånga smorda brödformar. Gräddas ca. 1½ timme i 175 grader. Efter 1 timme kan bröden penslas med sirap (behövs inte!).

    Kommentarer (2)

    evaldo 4 oktober 2009

    Hejsan. De ser verkligen goda ut. Provar nog att baka dem vid tilolfälle. Mvh evaldo

    jarosenh 4 oktober 2009

    Jag rekommenderar dem varmt! Gjorde en sats igår och har njutit av underbara smörgåsar imorse. Det bästa är, speciellt om man har en stor familj, att det blir 3 limpor direkt. Matar många, eller ger en möjlighet att frysa in för ett senare tillfälle. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben