Kaas regnbågsglass

Serverar: 4 portioner

Den här efterrätten kan ingen motstå. Säg ja till Kaas regnbågsglass!

Ingredienser

  • 85 g gul gelantin (eller färga vanlig gelantin med karamellfärg)
  • 85 g röd gelantin (eller färga vanlig gelantin med karamellfärg)
  • 200 g konserverade persikor
  • 200 g konserverad ananas
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1 l vaniljglass
  • 5 dl jodgubbssås
  • 50 g hackad nötblandning
  • 2 dl vispad grädde
  • 6 maraschinokörsbär
  • 6 coupeglas
  • Instruktioner

    1. Gör iordning gelantinet enligt förpackningen. Låt stå tills det stelnat.
    2. Låt persikor och ananas rinna av, skärfrukten i bitar och blanda.
    3. Vispa grädde hårt och söta med socker. Bryt sönder gelé med gaffel. Lägg 1 msk frukt i vart och ett av glasen. Täck med 1 msk gul gelé, lägg på en skopa glass och häll över 2 msk jordgubbssås. Upprepa likadant med röd gelé.
    4. Dekorera med vispgrädde och hackade nötter. Lägg ett maraschinokörsbär i varje glas.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben