Kabanatårta

Serverar: 20 portioner

Denna biskivitårta har fått namn efter likören med samma namn. För mer vuxen smak byt ut aromerna mot resp, banan- och kaffelikör. Prova dig då fram till önskad smak.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g malda hasselnötter
  • 6 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 2-3 tsk banan arom (mängd efter smak)
  • Smörkräm
  • 200 g smör
  • 6 äggulor
  • 4 dl florsocker
  • 2-3 tsk kaffelikör arom (mängd efter smak)
  • 5-7 droppar brun hushållsfärg (mängd efter smak)
  • Garnering
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g ljus blockchoklad
  • Lite olja
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Smörj en långpanna, 30x40 cm.
    2. Botten: Vispa äggvitor och socker poröst, blanda därefter ner de malda hasselnötterna. Grädda biskvibottnen i 15-20 minuter. Prova med sticka, ska nästan vara färdig - då är den klar. Låt svalna.
    3. Smörkräm: Rör ihop alla ingredienser och bred på botten. Låt stelna. Frys ev. tårtan, då är det lättare att få chokladen att fastna. Smörkrämen får ej vara fuktig eller blöt då man lägger på chokladen.
    4. Smält blockchokladen tillsammans med lite olja, och bred den över smörkrämen. Skär i rutor eller trekanter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben