Kabanossergryta

Serverar: 4 portioner

Ge fläskfilén en mustig och härlig smak med kabanosserkorv, bacon och goda paprikor i en mustig rödvinssås.

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 kabanosserkorvar
  • 1 paprika av vardera röd och gul
  • 1 burk syltlök
  • 1 vitlöksklyfta , pressad
  • 2 dl torrt rödvin
  • 1 dl köttbuljong
  • 1 paket bacon
  • Instruktioner

    1. Skär bort senan längs filén, torka av den och dela den i bitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd filébitarna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl. Smält margarinet i en fettsnål stekgryta och bryn köttbitarna.
    2. Skär korven i bitar. Strimla och skär paprikorna i bitar.
    3. Blanda ner allt utom bacon i grytan och häll över vin och buljong. Låt småkoka under lock på svag värme ca 15 minuter.
    4. Skär baconskivorna i bitar och knaperstek dem på svag värme. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över baconbitarna strax före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben