Ge fläskfilén en mustig och härlig smak med kabanosserkorv, bacon och goda paprikor i en mustig rödvinssås.
Ingredienser
400 g fläskfilé
2 msk vetemjöl
½ tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
3 kabanosserkorvar
1 paprika av vardera röd och gul
1 burk syltlök
1 vitlöksklyfta , pressad
2 dl torrt rödvin
1 dl köttbuljong
1 paket bacon
Instruktioner
- Skär bort senan längs filén, torka av den och dela den i bitar. Blanda mjöl, salt och peppar. Vänd filébitarna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl. Smält margarinet i en fettsnål stekgryta och bryn köttbitarna.
- Skär korven i bitar. Strimla och skär paprikorna i bitar.
- Blanda ner allt utom bacon i grytan och häll över vin och buljong. Låt småkoka under lock på svag värme ca 15 minuter.
- Skär baconskivorna i bitar och knaperstek dem på svag värme. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över baconbitarna strax före servering.
Kommentarer (0)