Kabanossigryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod gryta som jag fått av en kompis för länge sedan.

Ingredienser

  • 2 kabanossikorvar
  • 1 kg fläskfilé
  • 4-5 dl grädde
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk mjöl
  • Mjölk
  • 1 röd paprika
  • 1 lien burk syltlök
  • 1 dl smörgåsgurka
  • Instruktioner

    Börja med att skära korvarna i skivor. Bryn dessa och lägg på sidan. Skär filén i skivor, stek tills de fått gyllenbrun färg. Lägg över filén och korvarna i en gryta. Sätt i grädde, salt, svartpeppar, mejram och mjölet utrört i lite mjölk. Låt detta puttra i 10 minuter. Hacka paprika och smörgåsgurka smått. Lägg dessa och syltlöken (ej spadet) i grytan. Värm allt i 5 minuter. Servera med ris, grönsallad och vitt bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben