Kängurustek

Serverar: 6-8 portioner

Här är ytterligare ett recept på känguru.

Ingredienser

  • 1 ½ kg kängurustek
  • 2 lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 dl köttbuljong
  • 2 msk honung
  • 2 morötter
  • 1 msk mjöl
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tips: Tillaga inte köttet för länge det skall vara lite rött, annars kan det bli segt.
    2. Bryn steken i en gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grönsakerna, honungen samt lite vatten.Sätt grytan i ugnen med locket på. Stek i 175 grader i ca 90 minuter.Tag upp köttet och håll det varmt. Sila skyn.
    3. Vispa ut mjölet väl i skyn. Tillsätt ev lite vatten. Låt såsen koka 5-10 minuter. Smaksätt ev med mera kryddor. Servera med kokt eller råstekt potatis, svamp, grönsallad, gelé och sås.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben