Käringöbakelse

Serverar: 4 portioner

God förrätt!

Ingredienser

  • 200 gr skalade räkor
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 16 skivor vitt bröd ( i rundlar)
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Lite majonnäs
  • 1 dl finhackad persilja
  • 100 gr löjrom (eller sikrom)
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Finhacka räkorna, men spar några till garnering. Finhacka rödlöken och blanda den med dill och räkor. Rör i majonnäs och salta och peppra efter smak.
    2. Bre röran på 12 brödskivor. Lägg skivorna på varandra, 3 och 3, till 4 bakelser. Lägg på de 4 locken. Täck bakelserna med ett tunt lager majonnäs. Rulla bakelserna i persilja. Toppa med löjrom och garnera med några räkor och citron.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben