Kärlekspippi

Serverar: 6-8 portioner

Kycklingen är god med sina italienska smaker.

Ingredienser

  • 6-8 kycklingfiléer
  • 5-7 soltorkade tomater
  • 125-150 g pecorino (hårdost av fårmjölk)
  • 1 kruka färsk salvia
  • 12-16 skivor lufttorkad skinka (ca 200 g)
  • 400-600 g ostronskivling (eller annan svamp)
  • 1 purjolök (ca 200 g)
  • 3-4 dl torrt vitt vin
  • 3-4 dl vispgrädde
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175ºC.
    2. Lägg de soltorkade tomaterna i varmt vatten. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Riv osten grovt och fyll varje ficka med den.
    3. Fördela salviabladen på kycklingfiléerna och linda 2 skivor skinka runt varje.
    4. Skär svampen i bitar. Ansa och skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor. Fräs svamp och purjolök i olivolja i en stekpanna i 3-4 minuter.
    5. Ta upp lök och svamp och lägg åt sidan. Häll av vattnet från de soltorkade tomaterna och skär i strimlor. Blanda ner med lök och svamp. Ställ ev kallt.
    6. Stek kycklingfiléerna, i omgångar, runt om tills de får färg. Lägg över i en ugnsform. Häll på vin och grädde. Tillaga i ugnen ca 15 minuter, tills köttsaften är klar.
    7. Tillsätt tomat- och svampfräset. Servera med t.ex. potatisgratäng och en sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben