Kycklingen är god med sina italienska smaker.
Ingredienser
6-8 kycklingfiléer
5-7 soltorkade tomater
125-150 g pecorino (hårdost av fårmjölk)
1 kruka färsk salvia
12-16 skivor lufttorkad skinka (ca 200 g)
400-600 g ostronskivling (eller annan svamp)
1 purjolök (ca 200 g)
3-4 dl torrt vitt vin
3-4 dl vispgrädde
Olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Lägg de soltorkade tomaterna i varmt vatten.
Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Riv osten grovt och fyll varje ficka med den.
- Fördela salviabladen på kycklingfiléerna och linda 2 skivor skinka runt varje.
- Skär svampen i bitar. Ansa och skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor. Fräs svamp och purjolök i olivolja i en stekpanna i 3-4 minuter.
- Ta upp lök och svamp och lägg åt sidan.
Häll av vattnet från de soltorkade tomaterna och skär i strimlor. Blanda ner med lök och svamp. Ställ ev kallt.
- Stek kycklingfiléerna, i omgångar, runt om tills de får färg.
Lägg över i en ugnsform. Häll på vin och grädde. Tillaga i ugnen ca 15 minuter, tills köttsaften är klar.
- Tillsätt tomat- och svampfräset.
Servera med t.ex. potatisgratäng och en sallad.
Kommentarer (0)