Kaffeblondies

Serverar: 24 portioner

Amerikanskt recept översatt till svenska. Därav är en del ingrediensers mängd angivna som ca, prova dig fram.

Ingredienser

  • 2 msk nescafépulver
  • 1 msk vaniljextrakt
  • 1 msk kokande vatten
  • Ca 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Ca 142 g smör
  • Ca 4 ½ dl mörkt muscovadosocker, packat
  • 2 stora ägg, rumsvarma
  • 170 g mörk choklad hackad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en form, 23x33 cm, strö på ströbröd.
    2. Rör ner nescafépulver och vaniljextrakten i det kokade vattnet tills kaffepulvret har lösts upp. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en mellanstor skål.
    3. Vispa socker och smör krämigt med elvisp. Tillsätt äggen ett åt gången, rör om efter vart ägg så att allt blir väl blandat.
    4. Rör med trädslev ner kaffeblandningen och den hackade chokladen i smeten. Rör till sist ner mjölblandningen. OBS! Vispa inte smeten i detta skedet. Skeda upp smeten i formen och jämna till ytan med baksidan på trädsleven.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter tills den är ljust brun. Den ska fortfarande vara lite fuktig då du drar upp provstickan. Låt kakan svalna i formen, minst 30 minuter.
    6. Skär blondiekakan i 24 bitar, 5x5 cm, medan den fortfarande är i formen. Lyft försiktigt upp bitarna med en tårtspade eller spatel.
    7. Servera dem omgående, eller låt blondiekakan svalna helt innan du brer på någon smarrig glasyr (t ex. mocca cream frosting).
    8. Ät och njut! Mums för den söta tanden!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben