Amerikanskt recept översatt till svenska. Därav är en del ingrediensers mängd angivna som ca, prova dig fram.
Ingredienser
2 msk nescafépulver
1 msk vaniljextrakt
1 msk kokande vatten
Ca 4 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
Ca 142 g smör
Ca 4 ½ dl mörkt muscovadosocker, packat
2 stora ägg, rumsvarma
170 g mörk choklad hackad
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en form, 23x33 cm, strö på ströbröd.
- Rör ner nescafépulver och vaniljextrakten i det kokade vattnet tills kaffepulvret har lösts upp. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en mellanstor skål.
- Vispa socker och smör krämigt med elvisp. Tillsätt äggen ett åt gången, rör om efter vart ägg så att allt blir väl blandat.
- Rör med trädslev ner kaffeblandningen och den hackade chokladen i smeten. Rör till sist ner mjölblandningen. OBS! Vispa inte smeten i detta skedet. Skeda upp smeten i formen och jämna till ytan med baksidan på trädsleven.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter tills den är ljust brun. Den ska fortfarande vara lite fuktig då du drar upp provstickan. Låt kakan svalna i formen, minst 30 minuter.
- Skär blondiekakan i 24 bitar, 5x5 cm, medan den fortfarande är i formen. Lyft försiktigt upp bitarna med en tårtspade eller spatel.
- Servera dem omgående, eller låt blondiekakan svalna helt innan du brer på någon smarrig glasyr (t ex. mocca cream frosting).
- Ät och njut! Mums för den söta tanden!
Kommentarer (0)