Kaffejojo

Knapriga honungskakor med en krämig fyllning. Baka gärna en dubbel sats av kakorna och frys in så förbereder du snabbt fyllningen till nästa fika. Krämen är även gos att smaksätta med lite kakao.

Ingredienser

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk honung
  • 5 dl vetemjöl
  • Kaffekräm
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 2 msk starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Lägg smör, socker, honung och mjöl i en matberedare och kör ihop till en deg. Rulla degen till en rulle som är ca 4 cm i diameter. Rulla in degen i plastfolie och låt ligga 1 timme i kyl.
    2. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
    3. Skär degen i 20 skivor. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut kakorna och låt dem svalna.
    4. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, äggulor och kaffe till en jämn smet. Bred krämen på hälften av kakorna och lägg ihop med de resterande kakorna.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben