En jättegod vetelängd med lite annorlunda smaker av kokos, mandel och apelsin.
Ingredienser
3 dl mjölk
100 g margarin, smält
ca 30 g jäst
1 äggula
½ dl strösocker
1 krm salt
ca 8½ dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Fyllning
40 g margarin, mjukt
3 msk strösocker
1 dl kokosflingor
1 riven bittermandel
10 rivna sötmandlar
2 tsk rivet apelsinskal
1 äggvita
Instruktioner
- Ugn: 225 grader
- Blanda mjölk och smält margarin och låt det bli fingervarmt innan du rör ut jästen. Arbeta därefter in ägg, socker, salt och vetemjöl till en smidig deg. Låt den jäsa i 20 minuter.
- Knåda degen på lätt mjölat underlag. Kavla ut till en avlång platta. Bred över margarin. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut den på degen.
- Rulla ihop degen och forma till en krans. Lägg på en plåt med bakpapper och klipp snitt på ovansidan. Låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite kokos. Grädda kransen i 15-20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)