Kaffekrans

En jättegod vetelängd med lite annorlunda smaker av kokos, mandel och apelsin.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 100 g margarin, smält
  • ca 30 g jäst
  • 1 äggula
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ca 8½ dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 40 g margarin, mjukt
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 riven bittermandel
  • 10 rivna sötmandlar
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Blanda mjölk och smält margarin och låt det bli fingervarmt innan du rör ut jästen. Arbeta därefter in ägg, socker, salt och vetemjöl till en smidig deg. Låt den jäsa i 20 minuter.
    3. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Kavla ut till en avlång platta. Bred över margarin. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut den på degen.
    4. Rulla ihop degen och forma till en krans. Lägg på en plåt med bakpapper och klipp snitt på ovansidan. Låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite kokos. Grädda kransen i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben