Kaffepudding

Serverar: 6 portioner

Brasiliansk pudding som är len i konsistensen och smakar aromatiskt av kaffe, apelsin och muskot. Servera direkt ur små portionsformar.

Ingredienser

  • 6 dl mjölk
  • 1 dl kaffegrädde
  • 6 msk pulverkaffe
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 4 äggulor
  • 1 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 2 rivna bittermandlar
  • 1 krm salt
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 dl hackade nötkärnor
  • 1 äggvita
  • 2 msk aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150° och sätt in en liten långpanna med vatten till ett vattenbad.
    2. Koka upp mjölken tillsammans med grädden och lös upp kaffepulvret. Tillsätt apelsinskalet. Låt sedan blandningen kallna.
    3. Vispa äggulorna och ägget med strösockret tills massan blir ljus och pösig. Tillsätt kaffeblandningen, vaniljsockret, bittermandeln och saltet.
    4. Häll blandningen i 6 smorda portionsformar och strö över nyriven muskotnöt.
    5. Grädda formarna i vattenbadet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
    6. Låt puddingarna svalna och förvara dem därefter i kylen tills de ska ätas.
    7. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner aprikosmarmeladen.
    8. Puddingarna ska serveras kalla. Strö nötterna över puddingarna före servering.
    9. Lägg en sked av blandningen på varje portion.
    10. Servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben