Brasiliansk pudding som är len i konsistensen och smakar aromatiskt av kaffe, apelsin och muskot. Servera direkt ur små portionsformar.
Ingredienser
6 dl mjölk
1 dl kaffegrädde
6 msk pulverkaffe
Rivet skal av 1 apelsin
4 äggulor
1 ägg
1½ dl strösocker
11 tsk vaniljsocker
2 rivna bittermandlar
1 krm salt
1 krm riven muskotnöt
1 dl hackade nötkärnor
1 äggvita
2 msk aprikosmarmelad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150° och sätt in en liten långpanna med vatten till ett vattenbad.
- Koka upp mjölken tillsammans med grädden och lös upp kaffepulvret. Tillsätt apelsinskalet. Låt sedan blandningen kallna.
- Vispa äggulorna och ägget med strösockret tills massan blir ljus och pösig. Tillsätt kaffeblandningen, vaniljsockret, bittermandeln och saltet.
- Häll blandningen i 6 smorda portionsformar och strö över nyriven muskotnöt.
- Grädda formarna i vattenbadet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
- Låt puddingarna svalna och förvara dem därefter i kylen tills de ska ätas.
- Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner aprikosmarmeladen.
- Puddingarna ska serveras kalla. Strö nötterna över puddingarna före servering.
- Lägg en sked av blandningen på varje portion.
- Servera genast.
Kommentarer (0)