Kaffeströsselkaka

Serverar: 8 portioner

God kaka

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin samt lite extra till formen
  • 275 g vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 75 g strösocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk snabbkaffe upplöst i 1 msk kokande vatten
  • 50 g mandlar, hackade
  • Florsocker, för pudring
  • Smuldeg
  • 75 g extra fint vetemjöl
  • 75 g råsocker
  • 2 msk smör i tärningar
  • 1 tsk malda blandade kryddor
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1.smörj en 23 cm rund kakform med löstagbar botten och klä den med bakplåtspapper. Sikta ner mjöl och bakpulver i en stor skål. Rör sedan i strösocker. 2.vispa samman mjölk, ägg, smält smör och det upplösta snabbkaffet. Häll detta över de torra ingredienserna. Tillsätt hackad mandel och blanda lätt. Häll smeten i den förberedda formen. 3.smuldegen gör du genom att först blanda mjöl med bakpulver och råsocker. 4.arbeta sedan i smöret med fingertopparna tills konsistensen påminner om brödsmulor. Strö över kryddorna, tillsätt vatten och blanda allt till en smuldeg. Strö denna jämnt över kaksmeten i formen. Grädda kakan i 190 grader i 1 timme. Skulle smuldegen ta färg för snabbt kan du lägga över lite aluminiumfolie. Låta ur den ur formen, pudra den med florsocker och servera

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben