Kakaoknappar

Serverar: 50 portioner

Istället för röd sytråd kan man måla trådarna med röd glasyr.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 225 g socker
  • 1 st ägg
  • 350 g mjöl
  • 150 g majsmjöl
  • 8 msk kakao
  • Instruktioner

    Vispa smör, socker och ägg till en vit luftig massa. Sikta mjöl, majsmjöl och kakao i en bunke. Rör ihop alla ingredienser till en jämn deg och ställ in i kylskåp i minst 1 timme. Strö lite mjöl på bakbordet och kavla ut degen, ta ut runda kakor med en utstickare och lägg dem på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Använd en utstickare med lite mindre diameter och tryck ett märke med den på "knapparna". Gör därefter fyra hål i kakan så den får utseendet av en knapp. Grädda knapparna i 175°C i 8-10 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben