Kakebröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Gott och festligt vardagsbröd

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 8 dl rågsikt
  • Instruktioner

    Smält smör, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i vätskan. Bland i övriga ingredienser. Älta 5 minuter i maskin. Låt jäsa 30 minuter. Knåda degen lätt. Dela i 4 lika delar. Baka ut till runda kakor med en kavel. Nagga kakorna med en gaffel. Låt efterjäsa 30 minuter. Grädda i ugn på 200 grader i 15 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben