Kakklickar

Serverar: 40 portioner

En småkaka att bjuda på till kaffet. Denna är gluten och laktosfri.

Ingredienser

  • 200 g hasselnötskärnor
  • 1 1/2 dl sultanrussin
  • 1/2 dl torkade aprikoser
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mixa nötter, russin och aprikoser till en slät massa. Rör sedan ner potatismjöl, apelsinskal, ingefära och ägg.
    3. Forma med tesked små toppiga klickar och lägg dessa på en bakplåtspapperklädd plåt. Tryck ner en hel hasselnöt i mitten på varje klick.
    4. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Lossa på kakorna innan de svalnat.
    5. Godast färska men går också att frysa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben