Kalasgifflar
Serverar:
16-20 portioner
Sockerfria
Ingredienser
25 g jäst
2 dl mjölk
50 g smör
1 msk honung
1 nypa salt
½ ägg (spara resten till pensling)
7-8 dl vetemjöl
Fyllning
Ca: 1 dl sockerfritt äppelmos eller sylt
Pensling
½ ägg
2 msk hackade nötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Lös upp jästen i mjölken och värm till 37 grader tillsammans med smöret. Arbeta in resten av ingredienserna.
Avgör själv om du vill söta lätt med god honung, socker eller sötningsmedel. Den lilla sockermängden behövs för jäsningen och är försvinnande.
Arbeta degen blank, jäs ca: 30 minuter. Kavla ut degen till en rund kaka ca: 35 cm i diameter.
Sporra ut ca: 16-20 trekanter. Lägg 1 klick äppelmos eller annan sylt på bredaste stället.
Rulla ihop till gifflar. Jäs ca: 30 minuter. Pensla med ägg och strö på nötter. Grädda ca: 10 minuter.
Liknande recept
Glutenfria kalasgifflar
18
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!