Kalasglass

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

De vuxnas favorit

Ingredienser

  • 1/2 liter vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 50 gr valnötter
  • 50 gr hasselnötter
  • 50 gr cocktailbär
  • 50 gr blockchoklad
  • 3 msk rom
  • Nötter och bär till garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt, blanda ner grädden. Hacka nötter, bär och choklad ganska grovt. Blanda ner allt i äggsmeten, tillsätt rom. Häll smeten i en form och låt den stelna i frysen.
    2. Förvara glassen väl övertäckt tills den skall serveras. Före servering själper man upp glassen på ett plant fat och låter den stå i kylskåp eller ev rumstempererat en stund så att den hinner mjukna lätt. Strö över lite hackade nötter och bär Servera med rån eller flan lycka till !

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben